Снимка БулфотоВаксинация  срещу морбили започва в Пловдив, след като се

...
Снимка БулфотоВаксинация  срещу морбили започва в Пловдив, след като се
Коментари Харесай

Издирват 500 деца, без ваксина срещу морбили

Снимка Булфото

Ваксинация  против морбили стартира в Пловдив, откакто се разбра, че има заплаха още веднъж да избухне зараза. За мярката  осведомиха от Регионалната здравна ревизия през вчерашния ден. Спешно се вършат описи на всички деца, които не са ваксинирани, написа " Марица ".

  

Главният хигиеничен контрольор доктор Ангел Кунчев заяви, че през 2018-а в Европа  са регистрирани 15 000 случая на болни от морбили, което е съществено нарастване в сравнение  с предходните две години. През 2016 година заболелите са били 5000, а през 2015 година - 4000. В момента най-сериозно е ситуацията с Италия с 5000 случая, до момента в който в Гърция са към 4000 души, а в Сърбия 1000. В България има единични случаи на морбили. Последният е през предходната седмица майка и дете с морбили, които  пристигат  от Италия с ферибот през Гърция. След като на границата  с помощта на медицинския екип на пункта се е схванало положението им, те са превозени с кола за спешна помощ до Инфекциозни клиника. 

По време на избухналата предходната година зараза от морбили в Пловдив бяха регистрирани  146 болни, които бяха лекувани в Инфекциозна клиника. Най-много бяха от  квартал " Столипиново ". В региона пък от инфекцията умря бебе на 9 месеца. За да не се стигне до нова зараза, управляващите търсят децата, които не са ваксинирани, с цел да им се слагат ваксини. Техният брой е към 500.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР